Fungerar länkar?

Om du vill testa och se om det verkligen fungerar med att bygga länkar till en hemsida och få den att ranka på Googles förstasida, utan att ens ordet du Googlar på finns på hemsidan. Testa då att Googla: “click here”.

click here

Som du ser dyker bl.a Adobe Flash Player, Real Player, Apple och Paypal upp, trots att de varken har synonymer till eller orden “click here” någonstans överhuvudtaget på webbsidorna.

Anledningen till att de kommer upp där är att de har tusentals länkar till sig från olika webbplatser där det står “To download Adobe Flash Player click here” och ordet “click here” blir en länk. Så här fallerar alltså Google och ger oss något vi inte sökte efter (vad man nu söker efter när man söker efter “click here”. Det finns en digital marknadsföringsbyrå som heter “Click Here” som du ser och den borde ju komma etta och de andra sidorna borde inte finnas där alls.

Det här är ett extremt exempel och väldigt sällsynt att det blir så här fel. Om ett företag lägger tid och pengar på att bygga länkar till sin webbplats så hoppas det med all säkerhet på att sälja något. Om de inte säljer något har de i längden inte råd eller incitament att fortsätta att lägga tid och pengar på att ligga högt upp på Google.

Anyway, vad jag ville illustrera var att länkar alltid har fungerat på Google (ända sedan Google hette Backrub) och fortsätter att fungera än idag.